'Şarkılara Mektuplar' projesinin üçüncü şarkısı 'Kiraz Dilinde' çıktı

Emre Akbay’ın “Şarkılara Mektuplar” projesinin üçüncü şarkısı "Kiraz Dilinde", tüm dijital platformlarda yayınlandı. Mektup yazarı Eylem Ejder olan "Kiraz Dilinde"nin söz adaptasyonu, düzenlemesi, gitar, piyano, vokal performansı Emre Akbay’a, geri vokal performası ise Banu Kanıbelli’ye ait.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emre Akbay'ın sözlerini, etkilendiği bir mektuptan derleyerek yaptığı ve mektupları şarkılara dönüştürmeyi amaçlayan “Şarkılara Mektuplar” projesinin üçüncü şarkısı “Kiraz Dilinde” Ada Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

“Kiraz Dilinde”nin mektup yazarı Eylem Ejder. Şarkının söz adaptasyonu, düzenlemesi, gitar, piyano, vokal performansı Emre Akbay’a, geri vokal performası ise Banu Kanıbelli’ye ait. Bestenin mix ve mastering süreçlerini ise Şenol Coşkun üstlendi. Kapak illüstrasyonu Alemşah Fırat’a ait.

“Şarkılara Mektuplar” projesi, sözün, mektuplaşmanın ve müziğin iyileştirici, birleştirici ve dönüştürücü gücüne inanan bir paylaşım ve açık üretim alanı. Pandemi dönemindeki ortak duygu ve düşünceleri bölüşmeyi hedefleyen ilk mektup çağrısı ve yayımlanan iki teklinin ardından, “Şarkılara Mektuplar” ekibi yeni çağrısında “Yaşamak İstiyorum” diyor. Kadınların ve kız çocuklarının yaşamını tehditten, doğanın tahribatına değin şiddetin her türlüsüne ses vermek istiyor. Dünyanın her yerinden bu konuda hislerini paylaşan insanlardan yeni mektuplar bekliyor. Şimdiye kadar yazılan mektuplara, yapılan şarkılara ve tüm ekibe buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)