Sarıgül'den genel af çağrısı

'Terör, uyuşturucu, cinsel istismar, kasten öldürme, kadına şiddet, işkence' gibi suçları hariç tutarak genel af yapılmasını söyleyen TDP Başkanı Sarıgül, "Kader mahkûmlarına bir şans verelim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, genel af çağrısında bulunarak,

Cezaevindeki kişi sayısının Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştığını söyleyen Sarıgül, "Avrupa Konseyi ülkemizi en çok mahkûmu olan ikinci ülke ilan etti. 271 bin kapasiteli 384 ceza infaz kurumunda toplam 314 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bu 43 bin kişi yerlerde yatıyor demek. Bu doluluk başlı başına bir sağlık sorunudur. Cezaevlerinde hijyen, beslenme, hastalıklar, intiharlar ve ölümlere neden oluyor" ifadelerini kullandı.

'KADER MAHKÛMLARINA BİR ŞANS VERELİM'

Toplumun gergin ve huzursuz olduğunu belirten Sarıgül, "Barışa, huzura ve toplumsal bir kucaklaşmaya ihtiyaç var. Bütün siyasi partilere buradan bir çağrıda bulunuyorum: Siyasi çıkar ve hesapları, kimin işine yarayacağı kaygılarını bir kenara bırakarak bir araya gelelim. Terör suçları, uyuşturucu ticareti suçları, cinsel saldırı ve istismar suçları, kasten öldürme, kasten yaralama suçu, kadına karşı şiddet suçları, işkence ve eziyet suçları hariç bir genel af çıkaralım. Kader mahkûmlarına bir şans verelim. Ramazan Bayramı'nda aileleriyle ve toplumla kucaklaşmalarını sağlayalım" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)