Sarıgül iddiası: Partisi Cumhur İttifakı'nda yer alacak

Yerel seçim öncesi CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül'ün yeni parti kurma hazırlıkları sürüyor. CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Sarıgül'ün partisinin Cumhur İttifakı saflarında olacağını öne sürdü.

Mustafa Sarıgül'ün önümüzdeki günlerde aktif olarak sahaya çıkacağı belirtiliyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erken seçim tartışmaları eşliğinde siyaset kulisleri hareketlenirken, önümüzdeki yıl yeni partilerin kurulacağı da dillendiriliyor. CHP eski milletvekili Muharrem İnce il gezilerini sürdürürken, Mustafa Sarıgül'ün de parti kurma hazırlıklarında son aşmaya geldiği ifade ediliyor.

Mustafa Sarıgül, partisinin İstanbul İl Başkanı olarak Yusuf Polat'ı atadı. Yusuf Polat sosyal medya hesabından Mustafa Sarıgül'e teşekkür ederek şu paylaşımı yaptı:

“Tarihe düşecek bir notumuz, tamamlanacak bir hikayemiz var. Genel Başkanımız Sn Mustafa Sarıgül ve teşkilatımızın teveccühü ile İstanbul İl Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edilmiştir. Allah mahçup ettirmesin.”

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP Milletvekili Gürsel Tekin'in, Sarıgül'ün 81 il başkanını belirlediğini, bunların bir bölümünün iktidara yakın isimler olduğunu söylediğini de yazdı. 

'DAVUL ÇALANLAR ŞİMDİ NE DİYECEK?

Öztürk'ün 'Cumhur İttifakı için önemli iddialar' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sayın Sarıgül parti kuruyormuş. Yolu açık olsun. Ben 2013 yılında  ‘CHP'nin, yakıtı bitenlerin yakıt ikmali yaptığı yer olmadığını' söylediğimde dönemin genel başkan yardımcıları, şimdi ki genel başkan yardımcılarının bazıları beni suçladı.

Önce Sayın Sarıgül'ün kapısına giderek, sonra CHP Genel merkezi önünde Sarıgül'e özel miting yapanların, CHP tabanına özür borçları olduğunu hatırlatmak istiyorum. Neredeyse partimizde CHP'li olmak suç haline geldi. Benim o zaman Sayın Sarıgül'le bir husumetim mi vardı? Hayır. Şimdi Sayın Sarıgül parti kuruyor. Büyük bir olasılıkla Sarıgül'ün partisi Cumhur İttifakı saflarında olacak. Şişli Belediyesi önünde halay çekenler, genel merkezin önünde davul çalanlar şimdi ne diyecekler merak ediyorum." (HABER MERKEZİ)