Sarıgül: Biden, Rusya’yı tuzağa düşürdü

TDP Genel Başkanı Sarıgül, ABD Başkanı Biden’in açıklamalarına tepki gösterdi: Ey Biden! Dünya sizi de biliyor. Demokrasi diyerek nereye gittiyseniz arkada enkaz ve yüzbinlerce ölü bıraktınız.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin il kongresinin düzenlendiği Şanlıurfa’da konuştu. ABD Başkanı Biden’in Polonya’da yaptığı konuşmalara tepki gösteren Sarıgül, “Biden, Putin’in hırsından yararlanarak Rusya’yı tuzağa düşürdü” dedi.

‘EY BİDEN! DÜNYA SİZİ BİLİYOR’

ABD Başkanı Biden’in Polonya’da, “Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız. Özgürlük için bir savaş başladı” ifadelerini kullandığını hatırlatan Sarıgül, “Demokrasiyi, özgürlükleri savunmak size mi kaldı?” dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“’Rusya demokrasiyi boğuyor’ diyor. Rusya’da demokrasi olmadığını dünya zaten biliyor. Ey Biden! Dünya sizi de biliyor. Demokrasi diyerek nereye gittiyseniz arkada enkaz ve yüzbinlerce ölü bıraktınız. Sizin derdinizin demokrasi olmadığını Güney Amerika biliyor, Orta Amerika biliyor. Mısır biliyor, Suriye biliyor, Tunus biliyor, Sudan biliyor. Türkiye biliyor. Biz sizi, 27 Mayıs’tan, 12 Mart’tan, 12 Eylül’den, 15 Temmuz’dan tanıyoruz. Dünyanın dört bir köşesinde vahşeti siz yaptınız. Amerikan yerlilerinden başladınız birçok ülkede milyonlarca insanı katlettiniz. Yabancı topraklarda, binden fazla askeri üssünüz, denizlerdeki filolarınız demokrasiyi mi savunuyor?”

Türkiye Değişim Partisi’nin, “Amerikancı, NATO’cu, Avrasya’cı” bir parti olmadığını belirten Mustafa Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi, bu toprakların partisidir” diye konuştu. (DUVAR)