Sarıgül: Af beklentisini görmezden gelemeyiz

Toplumda af beklentisi olduğunu söyleyen CHP'li Mustafa Sarıgül, "Adalet Komisyonu'nda 8. Yargı Paketi görüşülürken bu konunun gündeme alınması beklentisi vardı. Maalesef bu gerçekleşmedi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan 8. Yargı paketine bir af düzenlemesi eklenmesi için çağrıda bulundu.

Sarıgül’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Toplumsal barış için af konusunu 11 Nisan 2022 tarihinde yaptığım bir çağrıyla Türkiye gündemine getirdim. 100’den fazla cezaevine giderek cezaevi önlerinde bu çağrıyı tekrarladım.

Milletvekili olduktan sonra konuyu TBMM’de dile getirmeye devam ettim. Bütün siyasi partilere 'Siyasi çıkar hesaplarını, kimin işine yarayacağı kaygılarını, bir kenara bırakarak, af için bir araya gelelim' çağrısında bulundum.

Adalet Komisyonu'nda 8. Yargı Paketi görüşülürken bu konunun gündeme alınması beklentisi vardı. Maalesef bu gerçekleşmedi.

Komisyondan geçen bu kanun teklifi TBMM genel kurulunda görüşülürken kader mahkumlarına yönelik bir af düzenlemesi 8. Yargı Paketi'ne eklenmelidir. Siyasetçiler milletle devlet arasındaki köprülerdir. Toplumsal talep ve istekleri duymak ve duyurmak siyasetçinin görevidir. Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine toplumda bir af beklentisi var. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz."