Saraybosna Moda Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülü Emir Mavitan'ın

Yönetmen Emir Mavitan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Parıldayan İncinin Tuhaf Hikayesi" Saraybosna Moda Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne değer görüldü. Filmin başrollerinde Almila Ada, Yağmur Ün, Erhan Yazıcoğlu ve Perihan Savaş yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Emir Mavitan’ın yönetmenliğini ve yapımcılığı üstlendiği "Parıldayan İncinin Tuhaf Hikayesi" (The Strange Story of Shining Pearl) filmi Seattle Uluslararası Moda Film Festivali ve Birleşik Krallık Film Festival’lerinin ardından Saraybosna Moda Film Festivali’den de ödülle döndü. Film, paralel evrenlere geçiş kapısı oluşturan sihirli ve parlak bir inciye, kaybettikleri büyükannelerinden öğrendikleri bilgilerle ulaşmaya çalışan iki kız kardeşin hikayesini anlatıyor.

"Parıldayan İncinin Tuhaf Hikayesi", Seattle Uluslararası Moda Film Festival’inden ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Sinematografi’, Birleşik Krallık Film Festival’den ‘En İyi Yönetmen’ ve Saraybosna Moda Film Festivali’den ‘En İyi Yönetmen’ ödülleri ile döndü. Festival yolculuğu devam edecek olan filmin başrollerinde Almila Ada, Yağmur Ün, Erhan Yazıcoğlu ve Perihan Savaş yer alıyor.

Viyana Bağımsız Film Festivali, Hırvatistan Moda Film Festivali, Los Angeles Moda ve Londra Moda Film gibi festivallerin de ödül seçkisinde yer alan ve Haziran ayında California From Queen Palm International Film Festival'den ‘En iyi Kısa Film- Sinematografi’ ‘En İyi Kısa Film-Moda’ ve ‘En İyi Kısa Film-Müzik’ dallarında ödül alan film, Cage Bird Design'in meşhur incisinden ilhamını alıyor ve zaman, mekan, varoluş, gerçeklik gibi konulara farklı yaklaşımlar sunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)