Sanna Marin ve Jacinda Ardern'e cinsiyetçi soru tepki çekti: 'Herhalde Taş Devri'nden gelmiş'

Finlandiya Başbakanı Marin ile Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, bir araya geldi. Basın toplantısında yöneltilen cinsiyetçi soruya, "Herhalde Taş Devri'nden gelmiş" yorumu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Auckland'e düzenlediği ziyaretinde ilk kez Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, liderlere yöneltilen cinsiyetçi soru tepki çekti. 

'OBAMA VE KEY'E SORAR MIYDINIZ?'

Newstalk ZB'den bir erkek gazeteci, "Pek çok insan, sadece yakın yaşlarda olmanız ve o açıdan birçok ortak noktanız olması nedeniyle görüşüp görüşmediğinizi merak edecektir" diye sordu. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, erkek gazetecinin cinsiyetçi sorusunu, "Barack Obama ile John Key'e herhangi birisinin yakın yaşlarda oldukları için görüştüklerini sorup sormadığını merak ediyorum" sözleriyle yanıtladı. 42 yaşındaki Ardern, "Elbette siyasette erkek oranı daha azla, bu bir gerçek. İki kadının bir araya gelmesinin nedeni sadece cinsiyetleri değildir" diyerek devam etti.

'BAŞBAKAN OLDUĞUMUZ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ'

Finlandiya Başbakanı Marin ise, "Başbakan olduğumuz için görüşüyoruz" ifadelerini kullandı. Liderler, ikili görüşmede küresel ekonomik gerileme ve yaşam maliyeti de dahil olmak üzere çok sayıda önemli konuyu ele aldıklarını bildirdi.

'1950'LERE DÖN VE ORADA KAL'

Gazetecinin cinsiyetçi sorusu, sosyal medyada da tepki çekti. Bir kullanıcı, gazeteciye yönelik "Herhalde Taş Devri'nden gelmiş" ifadelerini kullandı. Başka bir kullanıcı ise paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: "Gazeteci gerçekten kendisini utandırdı. 1950'lere geri dön ve olduğun yerde kal." (DIŞ HABERLER)