Şanlıurfa Baro Başkanı ve 26 avukat hakkında soruşturma açıldı

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ve beraberindeki 26 avukata soruşturma açıldı. Gerekçe ise avukatların çoklu baro sistemine karşı yaptıkları oturma eylemi ve basın açıklaması.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Şanlurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ve baroya kayıtlı 26 avukat hakkında soruşturma başlattı. Avukatlara çoklu baro sistemine karşı çıkmak için yaptıkları basın açıklaması ve oturma eyleminden dolayı soruşturma başlatılmasına tepki gösteren baro başkanı Abdullah Öncel, "Arkadaşlarımla bu yolda yargılanmaktan şeref duyarım" dedi.

'KORKUTMA VE SİNDİRME POLİTİKALARININ BENZERİ...'

Söz konusu soruşturmanın Anayasa'nın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet gerekçesiyle açıldığı belirtilirken Baro Başkanı Öncel, Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'e açıklamalarda bulundu: "Bir basın açıklaması okuyup, çok kısa bir süre oturma eylemi yaptık. Eylemde ne herhangi bir yasadışı slogan ne de bir döviz vardı. Bu soruşturma da diğer meslektaşlarımıza uygulanan korkutma ve sindirme politikalarının benzeridir. Bu soruşturma da diğer meslektaşlarımıza uygulanan korkutma ve sindirme politikalarının benzeridir."

Öncel soruşturmaya konu olan basın açıklaması ve oturma eylemi için de şunları söyledi: "Barolarda yapılmak istenen değişiklik, özellikle avukatlık mesleğini yaralamaya, 'Biat etmeyeceğiz' diyenleri biat etmeye zorlamaya, avukatları fişlemeye yönelik bir uygulamadır. Bizler de bu uygulamaya karşı olduğumuzu dile getirerek, Türkiye'nin birçok yerinden gelen avukatlarla Ankara'da buluştuk ve sesimizi yükseltti. Orada bizlere fiili gözaltılar uygulandı. Türkiye genelinde planlanan bir dizi eylemlerden biri de Şanlıurfa'da oldu. Ben ve arkadaşlarım çoklu baro sisteminin bizleri hedef aldığın, mesleğimizi yaraladığını ve marjinalize edilmemizi sağladığı için karşı geldik. Bir basın açıklaması okuyup, çok kısa bir süre oturma eylemi yaptık. Eylemde ne herhangi bir yasadışı slogan ne de bir döviz vardı."