Sanko Hastanesi'nde ilk tespit: Patlama değil yangın

Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın patlama değil oksijen tüpü kaynaklı yangından çıktığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

Ali Vefa Yurdal

GAZİANTEP - Korona virüsü yoğun bakımı gören hastaların bulunduğu Gaziantep SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 11 kişinin ölümüne yol açan yangının ilk belirlemelere göre patlamadan kaynaklı olmadığı öğrenildi. Uzmanların ilk tespiti, yüksek akımlı oksijen tüpü kaynaklı yangın olduğu yönünde. Devam eden soruşturma sonucunda ayrıntıların açığa kavuşacağı belirtiliyor. 

Gaziantep Makine Mühendisleri Odasın Başkanı Aykut Kocalar, "İlk belirlemelere göre patlama değil yangın bulguları tespit edilmiştir. Odamızdan bir arkadaşımız bilirkişi olarak hastanede çalışmaktadır. Henüz tam sağlıklı bir bilgi mevcut değildir. Arkadaşımız yarında hastane içinde çalışmalarını sürdürecek. Hafta sonuna kadar konu ile ilgili tam açıklama yapacağız" dedi.
Gaziantep -Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşe Tarla da "Bir doktor arkadaşımız bilirkişi heyetinde yer almaktadır. Tarafımıza tam bir somut bilgi gelmedi. SANKO Hastanesi'nde yoğun bakımda kullanılmakta olan yüksek akımlı oksijen cihazından kaynaklı olduğunu biliyoruz. Nedenleri ve niçinlerini tam tespit etmiş değiliz. Cihazın kulanım şartları konusunda derin bilgi edinmek gerekiyor. Bakanlığın bu konuda bir genelgesi var. Bu genelge şartlarının araştırılması ve teknik konuların aydınlığa çıkarılması gerekir. Bu konu hakkında hafta içinde geniş çaplı bir oda olarak açıklama yapacağız" diye konuştu.

Etiketler gaziantep sanko hastane