Sandık için son gün çağrısı: 'Müşahit olmakta çekinilecek bir şey yok'

28 Mayıs ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi sandık güvenliğine yönelik çabalar da sürüyor. Oy ve Ötesi de bu kapsamda gönüllü olmak için bugünün son gün olduğunu hatırlatan bir çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde bazı sandıklarda muhalefet cephesinden görevli olmadığının orta çıkmasının ardından 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerle ilgili sandık güvenliği çalışmaları sürüyor. 

Oy ve Ötesi Derneği, sandık kurullarında görev almak isteyen gönüllüler için son günün 18 Mayıs olduğunu hatırlatarak müşahit olmak isteyenlere çağrı yaptı.

Oy ve Ötesi, "Mümkün olduğunca tüm sandıklarda olabilmek adına başvuru alamadığımız ilçelere yönlendirme sağlıyoruz" açıklamasını yaptı. Dernek, 200 bin gönüllüye ulaşmak istediklerini belirterek "Müşahit olmakta çekinilecek bir şey söz konusu değil. Tüm bilgi ve eğitimlerle yanınızda olacağız" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün yaptığı basın açıklamasında, "28 Mayıs'ta seçim sabahı her sandıkta bu kez bir iki değil beş müşahide ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek çok daha fazla kadın ve erkek müşahide ihtiyacımız var. Bize oy verenlere çağrı yapıyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)