Sancar'dan Adem Kara açıklaması: Midyat'taki cinayetin takipçi olacağız

Adem Kara'nın Midyat’ta öldürülmesinin Kürt sorununa güvenlikçi yaklaşımla alakalı olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Cezasızlık politikası bu acı olayları sıklaştırıyor” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Mardin’de temaslarda bulundu. Artuklu ilçesi Tarihi Birinci Cadde üzerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Sancar’a Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ve partililer eşlik etti. 

‘MİDYAT’TAKİ CİNAYETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Midyat’ta 1 Eylül'de “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından vurularak öldürülen 26 yaşındaki Adem Kara'yla ilgili konuşan Sancar, bu tür olayların bölgede sıkça yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Ya polis kurşunuyla ölümler veya zırhlı araçların çarpması sonucu çocuklar başta olmak üzere insanların hayatlarını kaybetmesi. Yine Derik'teki gibi kaza süslü büyük bir katliam, bütün bunlar bu bölgede sık yaşadığımız durumlar. Bunların keyfi yönetimle ve askeri zihniyetle Kürt sorununa yaklaşımda güvenlikçi anlayışla doğrudan bağlantısı vardır. Bu tür fiilleri işleyen güvenlik güçleri cezasız kalacaklarına inanıyorlar. Cezasızlık politikası bu acı olayları sıklaştırıyor. Biz her alanda takipçisi olmaya çalışıyoruz. Bu olayın da aydınlığa kavuşturulması ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi konusunda da takipçi olacağız.”

Kara'nın ölümüyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)