Sanayi odası başkanı: Senelerden beri ilk defa böyle elektrik ve gaz zammı gördük

Sanayide kullanılan doğalgaz ve elektriğe gelen yüzde 50 zamma tepki gösteren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci: Bu yükün altında kalırız. Biz bu zamları yansıtmazsak Türk sanayicisi batar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğalgaz ve elektrik zammı için "Senelerden beri ilk defa böyle bir zam gördük. Sanayici bunu tek başına yüklenemez" diyen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci "Sabahtan beri her şeyimiz altüst oldu. Böyle bir zammı tarihimizde görmedik. Biz bunu nereye, nasıl yansıtacağız?" sorusunu yöneltti.

Bloomberg HT yayınında, sanayide kullanılan doğalgaz ve elektrik zammına ilişkin açıklama yapan Keçeci, Sanayicinin 'bu kadar yükü tek başına yüklenmesinin mümkün olmadığını' anlattı. Piyasanın durgun olduğu bir ortamda sanayicinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Keçeci "Şunu biliyoruz 4 bin 4 bin 500 dolarlara çıkan bir doğalgazın yansıması mutlaka olacak. Ancak Türk sanayicisi olarak yalnız bırakılmamalıyız. Biz tek başımıza bunu yüklenemeyiz. Bu yükün altında kalırız" diye konuştu.

'KRAL ÇIPLAK, BEN BUNU SÖYLÜYORUM'

İhracatçıya indirim yapılması ve gazda ÖTV'nin kaldırılması çağrısında bulunan Keçeci, BOTAŞ'ın, birim fiyatını sanayiciye katlanamayacağı bir takım anlamsız zam ve fiyatlamalarla sattığını vurgulayarak, "Bizler bunun altından kalkamayız. Biz bunu yansıtmazsak Türk sanayicisi batar... Kral çıplak ben bunu söylüyorum" dedi.