Sanatçı menajeri Mick Brigden, köpeği için kazdığı mezara düşerek öldü

Sanatçı menajeri Mick Brigden, bahçesinde meydana gelen kaza'' sonucunda öldü. Brigden'in ailesi, 73 yaşındaki Brigden'in ölümünü doğruladı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aralarında Peter Frampton, Van Morrison ve Carlos Santana gibi isimlerin de bulunduğu birçok sanatçıya tur menajerliği yapan Mick Brigden, köpeği için kazdığı mezara düşerek öldü. 

Ölüm ilanında verilen bilgiye göre 73 yaşındaki Mick Brigden, 5 Eylül Pazar günü Santa Rosa'daki ''evinin bahçesinde meydana gelen kaza'' sonucunda öldü. Ancak ilandaki "kaza" ile ilgili ayrıntılar araştırılınca Brigden'in, ölen köpeği için evinin bahçesinde mezar kazmaya çalışırken çukura düşerek öldüğü ortaya çıktı. Brigden'in ailesi olayı doğruladı.  

MICK BRIGDEN KİMDİR?

Brigden, Peter Frampton, Van Morrison ve Carlos Santana gibi müzisyenlerin menajerliğini yaptı. Ayrıca Rolling Stones ve Bob Dylan için konser turlar yönetti. 

Brigden, 4 Kasım 1947'de Southend-On-Sea'de (İngiltere) doğdu ancak ölüm ilanında yer alan bilgiye göre 19 yaşındayken Kanada'ya gitti. 1960'ların sonlarında rock grubu Mountain'dan Felix Pappalardi ile tanıştıktan ve yol müdürü olduktan sonra Toronto'ya taşındı ve grafik sanatçısı olarak çalıştı.

Temmuz 1969'da Brigden, eşi Julia ve rock konseri organizatörü Bill Graham ile San Francisco'daki Fillmore West'teki bir konserde tanıştı. Brigden, Graham'ın hamiliğini üstlendi ve şirketi Bill Graham Presents'ın (BGP) yönetim bölümünü devralmadan önce yedi yıl onun için çalıştı. BGP'de Brigden ve yardımcı lideri Arnie Pustilnik, 1970'lerin sonlarında Wolfgang Records'u kurdu ve "Take Me Home Tonight" şarkıcısı Eddie Money, şirketin ilk imzası oldu.

Brigden ve eşi, San Francisco Körfez Bölgesi'nde zaman geçirdikten sonra 2001 yılında Santa Rosa'ya yerleşti. (AjansBizim)