Sanatçı Güvenç Dağüstün serbest bırakıldı: Selman Öğüt şikayet etmiş

Güvenç Dağüstün, Selman Öğüt ile ilgili bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınan sanatçı Güvenç Dağüstün, Anadolu Adliyesi'nde ifade vermesinin ardından serbest kaldı. Sanatçı, gözaltı gerekçesinin, Selman Öğüt'le ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı olduğunu duyurdu. Dağüstün, Twitter hesabında, savcılıkta verdiği ifadeyi de paylaştı:

"Suçlandığım tweeti attığımı kabul ediyorum. Herhangi bir hakaret kastım yoktur. Kişi sıklıkla televizyon programlarında görüş ifade eden, kamuya mal olmuş bir kişidir. Alıntıladığım tweetinde akademisyen sıfatına hiç yakışmayacak şekilde SMA'lı çocuklar için yapılan bir kampanyaya destek veren farklı siyasi partilerden liderleri teröre destek veriyormuş gibi göstermeye çalışmıştır. İnsanların aklıyla alay eden bu tweete karşılık, yine kamuya mal olmuş bir videodan hemen herkesin bildiği bir alıntı söz ile cevap verdim. Bu bir espridir." 

İfadesinde, attığı esprili Tweet yüzünden gözaltına alınmasını da eleştiren sanatçı, "Ancak şunu da ifade etmeliyim: Bu memleket rengini kaybetti, ışığını kaybetti. Buna sebep olanların bir eli yağda, bir eli baldayken biz bu kadar derdin, tasanın içinde halen muhalif görüşlerimizi bile espri ile anlatmaya çalışıyoruz. Esprimi açıklamak zorunda kaldığım için de sizlerden özür diliyorum. Bu anlamsız yakalama kararının infazı nedeniyle belki de bir yıl sonraki ilk konserimi kaçıracağım" dedi. 

Opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, öğlen saatlerinde gözaltına alındığını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)