Sanatçı Ali Baran hakkında ‘hakaret’ davası açıldı

Sanatçı Ali Baran hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması 1 Şubat 2024 tarihinde görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Ali Baran hakkında sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' ettiği iddiasıyla dava açıldı. Baran hakkında hazırlanan iddianame, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Ali Baran paylaşımında Spiegel gazetesinin bir karikatürünü paylaşıp, üzerine "Resmi yapan iyi anlatmış, yapanın eline sağlık, eşeğini sağlama bağlayan rahat, bağlamayan hep ağlar" yazdı.

Baran hakkında hazırlanan Açık Kaynak Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Tutanağı’nda, "24.11.2019 tarihli ‘Resmi yapan iyi anlatmış, yapanın eline sağlık, eşeğini sağlama bağlayan rahat, bağlamayan hep ağlar’ şeklinde yorum ile yapılan paylaşımda ‘KURD’ olarak belirtilen bir şahsın Cumhurbaşkanımız tarafından NATO amblemine çivilerle çarmıha gerdiği resmedilerek örgütün propagandası doğrultusunda sözde ülkemizde Kürt vatandaşlarımıza eziyet edildiği lanse edilmeye çalışılmıştır" denildi.

'BİZİ YURDUMUZDAN, TOPRAĞIMIZDAN KOPARMAK İSTİYORLAR'

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, davanın ardından konuşan Ali Baran, paylaşımında Kürtlere sitem ettiğini ve Erdoğan'la bir ilgisinin olmadığını belirtti. "İktidar uçan kuşa yerdeki karıncaya dava açıyor" diyen Baran, "Bunlar bahane bizi yurdumuzdan, toprağımızdan koparmak istiyorlar. Ya öldürüyorlar ya zindana atıyorlar yada sürgün ediliyoruz. Maksat Kürt'ü bitirmek. Bu milliyetçi dalgalar bence iç savaşa dizilen bir merdivenin basamaklarıdır. Barış kelimesinden korkanlar Türkiye'yi cehenneme çevirdi" ifadelerini kullandı.

Baran, “Türk aydınları da aydınlanmıyor. Irkçı ve tekçi zihniyete ve yalanla yazılan uyduruk tarihi okuyup kanıyorlar. Dünyadaki evrensel haklara saygı göstermiyorlar bu yüzden yıllardır Türk-Kürt savaş devam ediyor. Biz ne Türk nede Kürt ölmesin diyoruz. Birlikte eşit ve barış içinde bir yaşam istiyoruz" diye konuştu. 

Hakaret davasının ilk duruşması 1 Şubat 2024 tarihinde görülecek. 

Etiketler Ali Baran hakaret dava