San Antonio Spurs'un başantrenörü Popoviç'ten Darüşşafaka'ya deprem yardımı

Maraş merkezli depremlerin ardından Darüşşafaka'ya yardımda bulunduğunu açıklayan San Antonio Spurs'un başantrenörü Gregg Popoviç, "Rica ediyorum, yardım etmenin yolunu bulun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NBA ekiplerinden San Antonio Spurs'un başantrenörü Gregg Popoviç, Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından yardım çağrısında bulundu.

NTV'nin aktardığına göre bir dönem Diyarbakır'da yaşayan 74 yaşındaki çalıştırıcı, "Bir süreliğine vaktinizi almak ve depremzedeleri anladığımı göstermek için buradayım. Diyarbakır'da yaşamış ve genç bir adam olarak Gaziantep gibi birçok kente seyahat etmiştim. O güzel insanların inançlarını, karakterlerini ve zorlukları yenme gücünü biliyorum. Ben, öksüz veya yetim çocuklar için eğitim imkânı sağlayan ve bunu yüzlerce yıldır mükemmel şekilde yapan Darüşşafaka ile hareket edeceğim. Rica ediyorum, yardım etmenin yolunu bulun" ifadelerini kullandı.

Popoviç, 2014 yılında takımının Fenerbahçe Beko ile İstanbul'da yaptığı maç öncesi verdiği demeçte, "Dürüstçe söyleyebilirim ki son 15 yıldır bulunduğun yerler arasında İstanbul favorilerimden biri oldu. Orada arkadaşlarım var. Hava kuvvetlerinde görev yaptığım dönemde 1 yıl kadar da Diyarbakır'da bulundum. Çok misafirperver insanlar tanıdım. Buraya her zaman geri gelmekten keyif alıyorum. Sultanahmet ve Haliç çok keyifli yerler" demişti. (HABER MERKEZİ)