Samsunspor eski başkanı Emin Kar hayatını kaybetti

Samsunspor kafilesinin 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında felç kalan ve hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren Emin Kar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Emin Kar
Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Samsunspor Kulübü’nün eski başkanı ve eski futbolcusu Emin Kar geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaklaşık dört gün önce hastaneye kaldırıldı. 61 yaşındaki Kar, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

TRAFİK KAZASI SONRASI FELÇ KALDI

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonrası felç kalan ve yaşamını yıllardır tekerlekli sandalye üzerinde sürdüren Emin Kar, Samsunspor camiasının sevilen isimleri arasında yer alıyordu. Yılport Samsunspor Kulübü Emin Kar'ın vefatı ile ilgili taziye mesajı yayımladı. Kulüpten yapılan açıklamada "Samsunsporumuzun en önemli değerlerinden, yaşanılan elim kazanın izlerini derin şekilde taşımış, efsane kaptanımız, eski yöneticimiz ve başkanımız Emin Kar'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Efsanemiz Emin Kar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz" denildi.

KAZADA 5 KİŞİ ÖLDÜ

1 Ocak 1960 doğumlu olan Emin Kar, profesyonel kariyerini Samsunspor'da sürdürdü. 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında felç kaldı ve hayatına tekerlekli sandalyede devam etti. Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomic ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat ederken Emin Kar ise kaza sonrası felç kalmıştı. Emin Kar Samsunspor Kulübünün eski başkanı ve yöneticisiydi.

Etiketler samsunspor Emin Kar