Samsung'un başkanı Lee Kun-hee öldü

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un başkanı Lee Kun-hee 78 yaşında öldü. 21 milyar dolarlık servetiyle Güney Kore'nin en zengin insanı olan Lee, Samsung'u bir dünya devi haline getirmesi kadar rüşvet skandallarıyla da tanınıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore merkezli elektronik devi Samsung’un başkanı Lee Kun-hee 78 yaşında öldü. 21 milyar dolarlık servetiyle Güney Kore'nin en zengin insanı olan Lee, aynı zamanda zimmetine para geçirme ve devlet başkanına rüşvet verme gibi suçlamalardan hüküm gitmiş bir isimdi.

2014'TE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Samsung'dan yapılan açıklamada Lee'nin, ailesinin yanında vefat ettiği belirtildi. Kesin ölüm neden açıklanması. Lee,  altı yıl önce kalp geçirmesinden bu yana devamlı bakım altındaydı.

Lee, Samsung Group'u 1938 yılında kuran Lee Byung-chul'un üçüncü oğluydı. Babasının ölümünden sonra 1987'de başkanlık görevini devralan Lee, şirketin dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.

'HER ŞEYİMİZİ DEĞİŞTİRELİM' DEYİP 150 BİN TELEFONU YAKTI

Ucuz ve kalitesi düşük ürünler üreten firmayı dünya devi haline getiren Lee, 1993'te çalışanlarına söylediği "Eşlerimiz ve çocuklarımız haricinde her şeyimizi değiştirelim" sözleri ve firmanın stoklarındaki 150 bin adet eski üretim cep telefonunu yakma kararıyla tanınıyor. 

Bununla birlikte Lee, hesabına para geçirmek ve rüşvet vermek gibi suçlamalardan da iki defa hüküm giydi. Bu suçlamalar arasında eski devlet başkanı Roh Tae-woo'ya rüşvet vermek de bulunurken, vergi kaçakçılığı ve zimmetine para geçirme suçlamaları sonrasında 2008'de Samsung'un başkanlığından ayrıldı. Üç yıl hapis cezası ise 2009'da başkanlık kararnamesiyle affedildi ve 2010'da yeniden Samsung'a döndü. (DIŞ HABERLER)