Samsun'da Atatürk anıtına saldıranlara 9 yıla kadar hapis istendi

Samsun'da Atatürk anıtına halat bağlayarak devirmeye çalışan iki kişi hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler için 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk anıtına halat bağlayıp çekmeye çalışan 2 kişi hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Kuzenler hakkında 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından 9'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

'KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM'

Sanıklardan Batuhan Fidan, iddianamede yer alan ifadesine göre, herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını ve eylemi gerçekleştirmek için herhangi bir terör örgütünden talimat almadığını öne sürdü. Fidan, "Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra Celali Rahman Fidan ile buluştuk, 'Gönlümü rahatlatacağım, anıtı arabaya takıp çekip yıkasım var' diyerek iş yerinin önündeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıta çıkmasına yardım ettim" dedi.

NE OLMUŞTU?

3 Şubat günü İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk heykelini halatla devirmeye çalışan 2 kişi, çevredekiler tepki gösterince halatı bırakıp kaçmıştı. İhbar üzerine çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etmiş ve 13 ayrı suçtan toplam 38 dosyaları bulunan kuzenler Celal Rahman Fidan ve Batuhan Fidan'ı yakalayıp, gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)