Samsun'da 3 haftada 143 sınıf kapatıldı

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, okullarda korona virüs vakalarının arttığını, yüz yüze eğitimin 3. haftasında 93 sınıfın karantinaya alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Topaloğlu, yaptığı açıklamayla Samsun’daki okullarda korona virüsü vakalarının arttığına dikkat çekti. Topaloğlu, "45 öğretmen ve 175 öğrenci pozitif, 143 sınıfımız karantinada. Kenti yönetenler bu tabloyu görmüyor mu?" diye sordu.  

'TALEPLERİMİZE KULAK TIKANIYOR'

Yüz yüze eğitimde 3. hafta değerlendirmesi yapan ve Samsun'daki korona virüsü vakalarını paylaşan Eğitim Sen Şube Başkanı Topaloğlu, "2. hafta itibariyle 19 eğitim emekçisi arkadaşımız, 54 öğrencimiz pozitif, ilimiz genelinde 50 sınıfımız karantinada iken, 3. hafta itibari ile 26 eğitim emekçisi arkadaşımız ve 121 öğrencimizin pozitif olduğu ve 93 sınıfımızın karantinaya alındığı görülmektedir. Ancak taleplerimize halen kulak tıkanmaktadır. Yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda devam edebilmesi için eğitim sendikası olmanın bilinciyle, okullarımızda yaşanan gelişmeleri gün gün yakından takip ederek, kamu yöneticilerini uyarmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve gerektiğinde sorumluluk almak gibi görevlerimiz olduğunun farkındayız "dedi. 

45 ÖĞRETMEN VE 175 ÖĞRENCİ POZİTİF 

Zor bir süreçten geçildiğine dikkati çeken Topaloğlu, Samsun'da 45 öğretmen, 175 öğrencinin  pozitif, 143 sınıfın karantinada olduğunu belirtti. Topaloğlu, "Okulların açıldığı günden bugüne yardımcı personel ve temizlik personel görevlendirmelerinin halen yapılmadığı, ek derslik yapılmadığı için sınıfların seyreltilmesinin gerçekleşmediği ve ortalama 40 kişilik sınıflarda ders işlendiği, okul kantinleri, öğrenci tuvaletleri, öğretmen odaları gibi ortak kullanım alanlarının sayısının artmadığı, sınıfların güvenli bir şekilde havalandırılması için herhangi bir çalışmanın olmadığı, bizlerin okulların öğrenci sayılarının mümkün olduğunca azaltılması talebimize karşın, 'deprem güçlendirmesi' adı altında bazı okulların birleştirilmesi yoluna gidildiği görülmektedir” ifadelerini kullandı. Topaloğlu uyarılarının dikkate alınması gerektiğini aksi takdirde; korona virüsü rakamlarının her hafta artmaya devam edeceğini söyledi. Topaloğlu “Çözüm basittir, eğitime daha fazla kaynak aktarmak ve akılcı bir şekilde süreci yönetmek” şeklinde konuştu. (DUVAR)