Samsun’da 150 kaçak bina mühürlendi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 2018 yılındaki imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için başvuru yapan 5 bin 645 yapının 150’sinin kaçak olduğu tespit edildi. Yerel muhabir İbrahim Akkuş’un şikayetiyle belirlenen kaçak yapılar belediye tarafından mühürlendi.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk 

SAMSUN- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018’de başlattığı imar barışı sürecinde Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan hazine arazilerinin üzerine kaçak olarak yazlıklar yapıldığı ve 19 Mayıs Belediyesi’nin bu süreçte yapılan kaçak yazlıklara seçim dönemi olduğu için göz yumduğu iddia edildi. İlçede yerel muhabirlik yapan İbrahim Akkuş, 19 Mayıs ilçesine bağlı Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz mahallelerinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için yapılan kaçak yazlıkları tespit ederek hem CİMER'e hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

5 BİN 645 BAŞVURUNUN 150’Sİ KAÇAK

Akkuş’un şikayeti üzerine CİMER, konunun araştırılması için Kaymakamlığa yazı gönderirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede 19 Mayıs ilçesinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için 5 bin 645  başvuru yapıldığı ve bunların şu an için 150 tanesinin kaçak olduğu tespit edildi. Kaçak yapılar için belediyeye yazı gönderilirken 19 Mayıs Belediyesi, söz konusu binaları tek tek mühürlemeye başladı.

Belediyenin, mühürlediği yapıları yıkması bekleniyor. Yapı kayıt  belgesi için başvuran 5 bin 645 yapı ile ilgili ise incelemeler devam ediyor.