Samsun Tabip Odası Başkanı Furtun: Mutant virüs için özel kitler yaygınlaştırılmalı

Samsun'da korona virüsü testi pozitif çıkan hastalarda virüsün İngiltere'de görülen varyantına rastlandı. Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, mutant virüsün daha hızlı yayıldığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nın acilen mutant virüsü tespit edebilmekte kullanılan özel kitleri yaygınlaştırması gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Korona virüsü vakalarında artış yaşanan illerden Samsun'da mutant virüs endişesi yaşanıyor. Şehirde korona virüsü testi pozitif çıkan vakalarda İngiltere'de görülen varyant virüse rastlandı. Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, mutant virüs olayını doğrularken vaka sayısının kaç olduğu ile ilgili ise bilgi alamadıklarını söyledi.

'DAHA HIZLI YAYILIYOR'

Kentte birçok vakada bu varyant virüsün tespit edildiğini belirten Furtun, özellikle toplu iş yerlerinde virüsün daha yoğun görüldüğüne dikkati çekti. Funda Furtun, mutant virüsün daha hızlı yayıldığını da belirterek, "Mutant virüs daha fazla hastalandırmıyor ama bu virüs daha fazla yayılıyor. Belirtileri farklı değil ama bulaşıcılığı daha fazla ve daha hızlı" dedi.

'MUTANT VİRÜS ÖZEL KİTLERLE TESPİT EDİLİYOR'

Furtun, korona virüsü testlerinde kullanılan kitlerle mutant virüsün tespit edilemediğini, bunun için özel kitlerin kullanıldığını kaydederek, "Samsun'da bu mutant virüs var. Vaka sayıları konusunda bilgimiz yok. Mutant virüsü tespit edebilmemiz için özel kitlerin yaygınlaştırılması gerekiyor. Covid-19'dan sonra söz konusu bu mutant virüs hakim konuma gelecek ve mutant virüs vaka sayısı artacak. Bunun için Sağlık Bakanlığı'nın acilen mutant virüsü tespit edebilmekte kullanılan özel kitleri yaygınlaştırması gerekiyor" ifadelerini kullandı.