Şampiyonlar Ligi'nde 2023 finali İstanbul'da oynanacak

UEFA ile TFF arasındaki görüşmelerde, Şampiyonlar Ligi 2023 finalinin İstanbul'da oynanması için anlaşma sağlandı. UEFA Süper Kupa'da ise final bu yıl İstanbul'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'den alınarak Portekiz'e verilen UEFA Şampiyonlar Ligi finali 2023'te İstanbul'da yapılacak. Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile UEFA arasında yapılan görüşmelerde final için 2023'te anlaşma sağlandı. 

Ayrıca, Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonlarını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa'nın bu yıl ağustos ayında İstanbul'da oynanması yönünde karara varıldı. İki ev sahipliği kararının da kısa süre içinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Ne olmuştu?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin İstanbul'da yapılacak 2020 finali pandemi sebebiyle Portekiz'de oynatılmıştı. Bu yıla ertelenen İstanbul'un ev sahipliği, İngiltere'nin Türkiye'yi 'kırmızı listeye' alması ve gelecek yolculara karantina şartı sebebiyle tekrar Portekiz'e verildi. Finalde iki İngiliz takımı karşı karşıya gelecek. (AA)