Sampdoria başkanı gözaltına alındı

İtalya'nın önemli takımlarından Sampdoria'da başkan Massimo Ferrero, kişisel şirketlerinin iflasında usulsüzlük iddiasıyla gözaltına alındı ve hapishaneye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Sampdoria'nın kulüp başkanı Massimo Ferrero, kendi şirketlerindeki mali suçlar ve bunların iflasıyla alakalı gözaltına alınarak, cezaevine kondu. Ferrero'nun avukatı Giuseppina Tenga, soruşturmanın kulüple alakalı olmadığını söyledi.

Kalabriya Bölgesi'ndeki Paola Cumhuriyet Başsavcılığı, Kalabriya merkezli şirketlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ferrero, Milano'da San Vittore cezaevine götürüldü. Ferrero'nun Roma'daki ikametinde arama yapılırken, Ferrero'nun kızı ve ailesinden başka kişilerin de olduğu 5 kişinin ev hapsine alındığı belirtildi.

Bu arada Massimo Ferrero'nun başka şirketlere yönelik soruşturmada gözaltına alınmasının ardından mavi-beyazlı kulübün başkanlığından ayrılacağı bildirildi.

Sampdoria kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Ferrero'nun mavi-beyazlı kulübün, kendisine yönelik bu soruşturmadan herhangi bir zarar görmemesi ve camianın çıkarlarını korumak için istifa kararı aldığı ve bunu avukatları aracılığıyla resmileştireceği belirtildi.

Ferrero'nun avukatı Giuseppina Tenga, basına yaptığı açıklamada, soruşturmanın Ferrero'nun Kalabriya merkezli şirketlerinin iflasıyla ilgili olduğunu, Sampdoria kulübüyle ilgisi olmadığını açıklamıştı.

Cenova kentinin takımlarından Sampdoria'nın başkanı Ferrero, dün akşam takımının Lazio'ya sahasında 3-1 yenildiği maçı da tribünden takip etmişti. (AA)