Samos adasında enkaz altında kalan iki öğrenci öldü

Yunanistan'ın Samos (Sisam) Adası'nda, 15 ve 17 yaşlarında iki öğrencinin enkaz altında kalarak öldüğü kaydedildi. Depremin etkisinin On İki Ada'da da hissedildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Ege Denizi olan deprem, komşu Yunanistan'ı da vurdu. Deprem nedeniyle iki öğrencinin enkaz altında kalarak öldüğü belirtildi. Samos Havalimanındaki uçuşlar da bir süreliğine durduruldu. Samos Devlet Hastanesi yetkilileri, adayı sarsan şiddetli depremin ardından cuma günü saat 15:30'a kadar Samos adasında dört kişinin hafif yaralı olarak hastaneye nakledildiğini ve hayati tehlike altında olmadıklarını açıkladı.

Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen, enkaz altında kalan iki çocuğun öldüğü bildirildi. Çocukların, okul dönüşü eve gittikleri sırada yıkılan bir duvarın altında kaldıkları aktarıldı ve Newsit'in haberinde, çocukların 15 ve 17 yaşlarında olduğu kaydedildi. 

SAMOS'TA TSUNAMİ

Atina Ulusal Gözlemevi ve Jeodinamik Enstitüsü, depremin Samos'un 16 kilometre kuzeybatısında yerel saat ile 13: 51'de meydana geldiğini ve 6.7 büyüklüğünde olduğunu kaydetti. Büyük deprem sonrasında bölgede çok sayıda artçı sarsıntı tespit edildi. Ayrıca kıya bölgelerini küçük ölçekli bir tsunami vurdu.

Şiddetli deprem sonucu Samos adasındaki binalar hasara uğrarken, ada ile iletişimde ciddi sıkıntılar yaşandı. Sakız Adası'nın güney kesimlerinde de binaların hasar gördüğü bildirilirken, Midilli adasının merkezinde şimdiye kadar herhangi bir hasar raporlanmadı. Depremin etkisi tüm On İki Ada'da ve özellikle Batnoz, Kos, Kelemez, Eşek Adası gibi sakinlerinin çoğunun evlerinden dışarı kaçtığı daha kuzeydeki bölgelerde de hissedildi. On İki Ada ve Kiklad adalarında herhangi bir hasar bildirilmedi.

ATİNA'DA ALARM

Yunanistan Deprem Planlama ve Koruma Teşkilatı Başkanı Profesör Efthymios Lekkas yaptığı açıklamada, Samos yakınlarındaki şiddetli depremin, yüzeye yakın çok sığ bir deprem olduğunu (en son tahmin olarak iki kilometre) ve ülke genelinde hissedildiğini söyledi.  Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, bölgeyi sarsan şiddetli depremin ardından Samos ve Ahikerya'daki tüm hastaneler, sağlık merkezleri ve acil yardım merkezlerinin alarma geçtiğini açıkladı.

Sivil Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias, bölgedeki şiddetli depremin etkileri hakkında bilgi almak, hasarları gidermek, önlem almak ve eylemleri koordine etmek için Samos'a gitti. Yetkililer, Samos yakınlarındaki vatandaşların, çökme riski olan binaların yanına gitmekten kaçınmaları ve açık, güvenli alanlarda dışarıda kalmaları, gereksiz telefon görüşmeleri yapmaktan kaçınmaları ve yetkililerin talimatlarını takip etmeleri konusunda uyardı.

 

YUNANİSTAN'DA TÜRKİYE'YE YARDIM TEKLİFİ

Komşu Yunanistan bu arada Türkiye’ye yardım sunmaya hazırlanıyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'ye arama kurtarma alanında yardım etme teklifi sundu. 

Etiketler deprem Yunanistan Samos