Şamil Tayyar: 50+1 Cumhurbaşkanımıza kurulmuş bir tuzak

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten sonra AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da yüzde 50+1'e tepki gösterdi. Tayyar, "Artık değiştirmek için çok geç" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yüzde 50+1'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kurulmuş bir tuzak olduğunu söyledi. 

Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz."

MHP lideri Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı'nın seçilebilmesi için gerekli olan yüzde 50+1 sistemini eleştiren eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e tepki göstermişti: "Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Sayın Cemil Çiçek, önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu tuhaf sözlerin benzerini Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim." (HABER MERKEZİ)