Salt'ın 'Bu son şansımız mı?' gösterim programında son hafta

Salt'ın 'Bu son şansımız mı?' gösterim programı Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline.org’daki gösterimlerle 24 Mart'ta sona eriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salt’ın, kurucusu Garanti BBVA’nın desteğiyle gerçekleştirdiği 'Bu son şansımız mı?' gösterim programı, 24 Mart Pazar günü sona eriyor. Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline.org’da sunulan program, iklim değişikliğinin dünyaya etkilerini irdelerken kayıp, yas ve onarım kavramlarını merkeze alıyor.

19 Mart Salı günü saat 19.00’da Açık Sinema’da izleyiciyle buluşacak A Thousand Fires [Binlerce Ateş] (2021), Myanmar’ın Magway bölgesinde, daha fazla para kazanabilme umuduyla geleneksel tarımdan uzaklaşıp küçük bir petrol sahası işletmeye başlayan bir ailenin hikâyesini takip ediyor. Ailenin gündelik hayatını kayda alan Filistinli-İngiliz yönetmen Saeed Taji Farouky, petrol ile insan bedeni arasındaki asırlık ilişki üzerinden petrol endüstrisine bakıyor.

21 Mart Perşembe günü saat 19.00’da gösterilecek All of Our Heartbeats Are Connected Through Exploding Stars [Patlayan Yıldızlar Bağlar Kalp Atışlarımızı] (2022) ise 11 Mart 2011’de Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından yaşananları; insan ve doğanın travma sonrası iyileşme süreçlerini odağına alıyor. Görsel sanatçı ve yönetmen Jennifer Rainsford imzalı belgesel film, izleyiciyi Japonya kıyılarından Hawaii Adaları’na ve deniz seviyesinin binlerce metre altındaki yaşama götürüyor. Açık Sinema’daki gösterimlerin ardından, her iki film de 22-24 Mart tarihlerinde saltonline.org üzerinden çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Etiketler SALT Beyoğlu sinema