Salon İKSV'nin sonbahar sezonu 29 Eylül'de başlıyor

Salon İKSV, açılışını 'La Femme' grubunun yapacağı sonbahar takvimini açıkladı. Biletler 25 Ağustos'ta satışa çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı bünyesindeki Salon İKSV'nin sonbahar takvimi 29 Eylül'de başlıyor. Bu sezon; La Femme, Jadu Heart, ENGIN, Yellow Days, Red Axes (Live), The Magnetic Fields, Joep Beving, Fabrizio Paterlini, Aime Simone ve Forest Swords gibi isimler sahne alacak. 

Biletler passo.com.tr adresinden, Passo mobil aplikasyonu üzerinden, Passo perakende satış noktalarından ve İKSV gişesinden satın alınabilecek.  

Konser programı şu şekilde: 

La Femme (29 Eylül Cuma, 21.00 - 30 Eylül Cumartesi, 21.00)

Salon’un sonbahar sezonu, Marlon Magnée ve Sacha Got tarafından kurulan ve son 13 yıl içinde 5 albüm yayınlayan La Femme ile açılıyor. 2013’teki ilk albümleri 'Psycho Tropical Berlin', Fransa’nın Grammy’leri olarak bilinen Victoires de la Musique’te altın plak ve 'Yılın Albüm Keşfi Ödülü’nü aldı.

Jadu Heart (6 Ekim Cuma, 21.00 - 7 Ekim Cumartesi, 21.00)

Diva-Sachy Jeffrey ve Alex Headford’ın indie pop akımının vokalleri, davulları, gitarları ve synth’leriyle Jadu Heart, bugüne kadar çıkardığı dört albümde elektronik shoegaze, saykedelik, grunge ve lo-fi türlerini kullandı. 

ENGIN (13 Ekim Cuma, 21.00)

Vokal ve gitarda Engin Devekıran, davulda Jonas Stiegler, bas gitarda David Knevels’tan oluşan ENGIN, ilhamını 70’lerin Anadolu rock’unda, Barış Manço ve Cem Karaca gibi sanatçıların füzyonlarında ve Pink Floyd’dan Altın Gün ve The War On Drugs’a uzanan bir pop kültürden alıyor. 

 Yellow Days (3 Kasım Cuma, 21.00 - 4 Kasım Cumartesi, 21.00)

Ray Charles, Mac DeMarco, Thundercat gibi isimlerden etkilenen George van den Broek, Yellow Days ile saykedelik soul tarzında bir müzik yapıyor. 'Gap in the Clouds', Childish Gambino olarak bilinen Donald Glover’ın Atlanta dizisinin ikinci sezonunun fragmanına eşlik etti. 

Red Axes (Live) (11 Kasım Cumartesi, 21.00)

İkilinin birlikteliği 2010’da Amsterdam’ın bodrum katlarında ve Tel Aviv sokaklarında başladı. Sahnede ağırladıkları sürpriz konuklarıyla tanınan grup, kendi deyimleriyle "kent müziğini baştan tanımlıyor."

 The Magnetic Fields (21 Kasım Salı, 20.30)

The Magnetic Fields, en sevilen şarkılarının samimi ve orkestral düzenlemelerini çaldıkları turlarına bu yıl da devam ediyor. Salon İKSV'de gerçekleşecek konsere indie rock müzisyeni Stephin Merritt’e The Magnetic Fields üyeleri Sam Davol, Shirley Simms, Chris Ewen ve Anthony Kaczynski eşlik ediyor.

Yeni Klasikler: Joep Beving (28 Kasım Salı, 21.00 - 29 Kasım Çarşamba, 21.00 - 30 Kasım Perşembe, 21.00)

Minimalist besteci ve piyanist Joep Beving, 2015’te ilk albümü 'Solipsism’i yayımladıktan sonra, Deutsche Grammophon’dan çıkardığı 'Prehension' ve 'Henosis' ile üçlemeye ulaştı. Sanatçı, wlektronik ağırlıklı üçlemesinin ardından 2022’de gelen 'Hermetism' ile yeniden piyanosunun başında. 

Yeni Klasikler: Fabrizio Paterlini (1 Aralık Cuma, 21.00 - 2 Aralık Cumartesi, 21.00)

Salon’da daha önce iki kez solo piyanoyla sahne alan müzisyen ve güncel klasik müzik bestecisi Fabrizio Paterlini, bu sefer yenilediği repertuvarını bir yaylılar üçlüsü eşliğinde çalmak üzere dinleyicilerle buluşacak. 

Aime Simone (8 Aralık Cuma, 21.00)

Şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı Aime Simone, özellikle hem hayat arkadaşı hem de yaratıcı alter egosu olan Amerikan sanatçı Sonja Fix başta olmak üzere çeşitli sanatsal karşılaşmalardan, birkaç yıl yaşadığı, sanatsal çoğulculuğun açığa çıkabildiği bir sığınak olarak gördüğü Berlin’le olan ilişkisinden beslendi. Billie Eilish, Yung Lean, Rosalía gibi esin kaynaklarının duyulabildiği duygu yüklü bir R&B abidesi...

Forest Swords (16 Aralık Cumartesi, 21.00)

Elektronik yapımcı ve besteci Matthew Barnes, namı diğer Forest Swords, eleştirmenlerden tam not alan son stüdyo albümü Compassion’dan bu yana, bir besteci ve ses tasarımcısı olarak, Oslo Balesi, 'As Dusk Falls' adlı bir bilgisayar oyunu, Sundance ödüllü bir film için bestelediği müzikler gibi pek çok çalışmaya imza attı.

Konserlerle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)