Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin komisyon perşembe toplanacak

DBP Milletvekili Salihe Aydeniz’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyon perşembe günü toplanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyonun perşembe günü toplanacağı bildirildi.

12 Haziran'da Kadıköy'de "Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik'e yürüyoruz" eyleminde DBP Milletvekili Salihe Aydeniz'in bir polise yumruk attığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Aydeniz için "Kadıköy'de işlenen rezaletin başrolünde yer alan sözde milletvekili, yanında yer alan milletvekillerinin geçmişte hangi karanlık niyetlere alet olduklarını iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası çok kabarık. Kendisinden bu ihanetinin bedelinin hukuk önünde sorulmasının takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırıp bu türlerinin bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını bizler ortaya koyuyoruz" demişti. 

Karma Komisyonun dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar vermesi halinde dosya, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek ve nihai karar verilecek. Hakkında fezleke düzenlenen milletvekilinin, komisyonda olduğu gibi Genel Kurul'da da savunma yapma hakkı bulunuyor. Genel Kurul’da, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar alınırsa dokunulmazlığı kaldırılan vekil için yargı yolu açılmış olacak. (HABER MERKEZİ)