Salihe Aydeniz hakkında soruşturma başlatıldı

DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında hazırlanan soruşturma dosyası Ankara’ya gönderildi.

Saliha Aydeniz
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında "Görevli polis memuruna mukavemet" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre savcılık, "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" gerekçesiyle soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a Ağustos 2019'dan beri görüş yasağı uygulanmasına karşı organize edilen “Gemlik Yürüyüşü” kapsamında 12 Haziran’da İstanbul Kadıköy’de de bir yürüyüş düzenlenmişti. Polis ablukası sırasında Aydeniz'in bir polise yumruk attığı görüntüler gündem olmuştu.

Bunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç duyurusunda bulunulacağını söyleyerek sosyal medyadan Aydeniz'i hedef göstermişti. (HABER MERKEZİ)