Salgın yokmuş gibi: AKM inşaatında mangal partisi

Taksim’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) şantiyesinde mangal partisi düzenlendi. Koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı etkinlikte mangal başında uzun kuyruklar oluştu. Tepki çeken olayın ardından konuya ilişkin açıklama yapan yapan İnşaat-Sen, “Koronalı mangal partisi düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü pandemisinde çalışmak zorunda olan işçiler için gerekli önlemlerin alınmadığını gösteren olaylara bir yenisi eklendi.  Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) şantiyesinde işçilere mangal partisi düzenlendi. 7 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiği belirtilen etkinlikte Sembol İnşaat yöneticileri önlemleri ve uyarıları hiçe saydı. İnşaat-Sen tarafından paylaşılan görüntülerde şantiye yöneticilerinin hiçbir önlem almadan düzenlediği etkinlikte mangal başında uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. 

İnşaat-Sen'den yapılan açıklamada, Sembol İnşaat'ın 2 ay önce de 100 kişilik yemekhaneye 500 kişi doldurmaya çalıştığına dikkat çekilerek, "Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde 'koronalı mangal partisi' düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir" denildi.

Açıklamada, "İstiklal Caddesi’ne bile sadece 7.000 kişinin alındığı bu süreçte bir şantiyeden neredeyse 1000 işçinin yan yana çalıştırılmasına göz yumuyorlar" ifadelerine de yer verildi. 




'PARTİ DÜZENLEMEK SADECE BELİRLİ ALANLARDA MI YASAK?"

İnşaat-Sen'den yapılan açıklama şöyle: 

"Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde 'koronalı mangal partisi' düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir. Daha 2 ay önce 100 kişilik yemekhaneye 500 işçi doldurmaya çalıştılar. Yetmedi. Şimdi açık açık işçilerin sağlığını ve hayatını yeniden tehlikeye atıyorlar. Koronavirüs hızla yayılıyor. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Göstermelik, yetersiz önlemlerle esnafa, yurttaşa cezalar kesiliyor. Televizyonlar her gün yasakları ihlal eden kişilere, partiler düzenleyenlere kesilen cezaları haber yapıyor. Parti düzenlemek sadece belirli alanlarda mı yasak? Toplanmak, toplu durmak sadece İstiklal Caddesi’nde mi yasak? Taksim'in ortasındaki AKM şantiyesinde mangal partisi yaparak işçilerin hayatlarını tehlikeye atan ve kuralları çiğneyen Sembol İnşaat firması hakkında da derhal işlem yapılmalıdır. Eğer yetkililer görmüyorsa biz gösteriyoruz. Yayınladığımız videonun, fotoğrafların çekildiği şantiyenin en fazla 100 metre ilerisinde her gün onlarca kişiye ceza yazıyorlar. Koskoca İstiklal Caddesi’ne bile sadece 7.000 kişinin alındığı bu süreçte bir şantiyeden neredeyse 1000 işçinin yan yana çalıştırılmasına göz yumuyorlar. Üstelik her türlü etkinliğin yasaklandığı, ertelendiği bir zamanda Sembol İnşaat yetkilileri 'mangal partisi' düzenleyebiliyor. İşçilerin, üyelerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Kamu görevlilerinin de görevi, toplum sağlığını korumaktır. Görevinizi yerine getirin ve Sembol İnşaat firması hakkında gerekli işlemleri başlatın."



İnşaat-Sen'den yapılan açıklamada korona virüsü denetimlerinin en sıkı biçimde yapıldığı Taksim Meydanı’nda bulunan AKM şantiyesinde ise herhangi bir denetim yapılmadığı da ifade edildi. (HABER MERKEZİ)