Salgın döneminde insan hakları

Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Bülteni'nin sekizinci sayısı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Bülteni'nin sekizinci sayısı yayınlandı.

Bültende korona virüsü salgının farklı alanlardaki etkilerinin yanı sıra insan hakları üzerine önemli yazı ve söyleşiler yer alıyor.

SALGININ ETKİLERİNE FARKLI ALANLARDAN BAKILIYOR

Sekizinci sayısı yayınlanan bültende, korona virüsü salgınının farklı alanlardaki yansımalarına dair yazılar yer alıyor. İoanna Kuçuradi “İnsan Hakları Eylem Plânı Üzerine Notlar”, Zeynep İspir COVID-19 Pandemisinin Gıda ve Tarım Alanındaki Etkileri Üzerine Tartışmalar”, Gözde Değirmenci Şanal “COVID-19 Salgını ve Cezaevlerinde İnsan Hakları” başlıklı yazısıyla bültende yer alıyor. Ayrıca Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy ile salgın sırasında yaşanan pek çok hak ihlalinin önüne geçebilmek için felsefî etik eğitimin önemine dair yapılan bir söyleşi bulunuyor. Bültene ulaşmak için Maltepe Üniversitesi sitesini ziyaret edebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)