Saldırıya uğrayan Salman Rüşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' kitabının satışları arttı

Salman Rushdie'nin "Şeytan Ayetleri" adlı romanı, yazarın bıçaklı saldırıda yaralanmasının ardından en çok satanlar listelerinde üst sıralara çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Salman Rüşdi, cuma günü ABD'nin New York eyaletinde bıçaklı saldırıya uğradı. Rüşdi'nin saldırıya uğramasının ardından 'Şeytan Ayetleri' başta olmak üzere birçok eseri en çok satanlar listesine girdi. 

"Şeytan Ayetleri", Amazon'da 'Haftanın En Çok Satan Kurgu Kitapları' listesinde 8. sıraya yükseldi. Kitabın stokları tükenen ciltsiz baskısı ise  "Çağdaş Edebiyat ve Kurgu" listesinde en çok satan 2. kitap oldu. Kitabın sesli kitap versiyonu ise Amazon'un Audible platformunda 14. sırada yer aldı.

E-KİTAP VERSİYONU DA ÇOK SATANLARDA

Kitabın Kindle e-kitap versiyonu da yüksek satış rakamlarına ulaşarak kurgu hiciv, sansür ve politika gibi birkaç kategoride bir numaraya yükseldi. Kindle e-kitabı, Amazon'un Kindle en çok satanlar listesinde 23. sırada yer aldı.

Rüşdi'nin 'Geceyarısı Çocukları' gibi diğer eserleri de, çağdaş edebiyat ve kurgu listesinde 10. sıraya yükseldi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)