Saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül'e saldırganlara ‘hakaret’ten hapis cezası

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin biri polis iki korumasının saldırısına uğrayan gazeteci Sinan Aygül’e saldırganlara hakaretten 2 ay 5 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran 2023 tarihinde sokak ortasında saldırıya uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında kendisine saldıranlara hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. 

Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “Basit Yargılama Usulü” ile görülen davada gazeteci Aygül’e 2 ay 5 gün hapis cezası verildi. Hapis cezasının onaylanması halinde gazeteci Aygül, kapalı cezaevinde geçirecek.

Öte yandan mahkeme tarafından Adli Tıp’a sevk edilen Aygül ile ilgili “yüzde sabit iz kalmadığı” şeklinde rapor düzenlendi. Raporun esas alınması durumunda saldırganların alacağı ceza büyük oranda azalıyor.

'ÖLMEDİĞİM İÇİN CEZAEVİNE GİRECEĞİM'

Sinan Aygül karara ilişkin açıklama yaptı. Saldırının şekli kadar sürecin de çok sıra dışı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Aygül, saldırganlardan önce ceza aldığını ve saldırıya uğradığı için tutuklanacağını söyledi. Aygül şunları kaydetti: 

“Daha önce saldırıya uğradığım için neredeyse ceza alacağımı, tutuklanacağımı söylemiştim. Bir dava birinin aleyhine, birilerinin lehine ancak bu kadar zorlanabilirdi, zorlandı demiştim. Yaşanan her gelişme bir önceki skandalı gölgede bırakıyor demiştim. Dediklerimiz bir bir çıkıyor. Saldırganlar serbest, belki çok küçük bir ceza alıp, göreve iade edilip yine ellerinde sopa, bellerinde devletin silahıyla terör estirecekler. Ben ise kamunun, halkın menfaatini savunduğum için saldırıya uğradım, ölmediğim, ölümden döndüğüm için de cezaevine gireceğim. Karar basit yargılama usulüyle verilmiş, avukatım itiraz etti, duruşmalı olacak. Duruşmalı olması durumunda verilen indirim kalkacak ve 2 ay 27 gün hapis cezası alacağım.”

SALDIRI DAVASI 25 OCAK’TA

Öte yandan gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “Silahla Kasten Yaralama” suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 25 Ocak Perşembe günü saat 15:00’da Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Ne olmuştu?

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran 2023 günü Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nin saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, saldırıdan sonra saldırganlardan Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Hakaret” iddiasıyla hazırlanan iddianame Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, mahkeme davanın CMK 251. Madde kapsamında kaldığı için “Basit Yargılama Usulü” ile yapılmasına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)