'Sakızcı Memo': Kayyımın korumaları beni darp etti

Sur Belediyesi eski kayyımlığından DBB Genel Sekreterliği görevine getirilen Abdullah Çiftçi’nin korumaları, kentin tanınan simalarından 'Sakızcı Memo’yu darp etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da Sur Belediyesi kayyımı olan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yeni atanan kayyım Ali İhsan Su tarafından Genel Sekreter görevine getirilen Abdullah Çiftçi’nin korumaları, 'Sakızcı Memo' olarak bilinen Mehmet Kızılay’ı darp edildi. Kentin sevilen simalarından olan ve sakız sattığı için halk arasında 'Sakızcı Memo' olarak bilinen Kızılay’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kente 1 Temmuz’da yaptığı ziyaret sırasında Çiftçi’nin korumaları tarafından darp edildiği öğrenildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, maruz kaldığı şiddeti anlatan Kızılay, Nebati’nin Sur ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada Sur Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerini dile getirdiği için önce Çiftçi tarafından beden diliyle susturulmaya çalışıldığını söyledi. Kızılay, Bakan Nebati’nin yanında olan Çiftçi’ye “Sen belediye başkasının. Garibanlara bakman gerekiyor. Dünya kadar para çaldınız, hırsızlık yaptınız” demesi üzerine Çiftçi’nin 4 koruması tarafından yaka paça sokak arasına götürülerek, darp edildiğini anlattı. 

Kızılay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, Çiftçi’nin ve kendisine şiddet uygulayan koruma polislerinin görevden alınmasını istedi. (HABER MERKEZİ)