Sakarya'da dere taştı: 1 kişi öldü

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, sağanak sonucu dere taşarken, sel sularına kapılan Sami Özkul vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya Akyazı'da aniden başlayan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Dedeler mahallesinde sağanak sonrası dere taştı. Dere yatağı kenarında evi bulunan Sami Özkul'un ise dışarıda devrilen direkle uğraşırken, sel sularına kapıldığı belirtildi. Özkul için bölgeye sevk edilen arama-kurtarma ekipleri, dere yatağı boyunca çalışma yaptı. Sami Özkul’u arama çalışmalarına devam ediliyor.

'SAMİ'NİN KAYBOLDUĞUNU SÖYLEDİLER' 

Bu arada Sami Özkul'un kızı, "Benim babam buralardadır. Bırakın beni bulayım onu. Benim sesimi duyunca gelir" dedikten sonra baygınlık geçirdi.

Emekli öğretmen Yaşar Bozan, sel sularına kapılan Sami Özkul’un kuzeni olduğunu belirterek, “Biz sabah birlikte dayı oğlumun evinin önündeydik. Daha sel suları yükselmemişti. Bana, 'Arabaları dere kenarından uzak bir noktaya alalım' dedi. Ben şeker hastasıyım eve gitmem gerekiyordu. Eve gidip yemek yedim. Sami’nin kaybolduğunu söylediler. Dere taşmıştı, etraf sel sularıyla kaplanmıştı. Hemen AFAD’ı aradık. Şu ana kadar izine rastlayamadılar, arama çalışmalarını dere yatağında ve çevresinde sürdürüyorlar” dedi.

AFAD ekipleri, kaybolduğu yerden yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta Sami Özkul'un cesedini buldu.

TOMRUK VE DEPO MALZEMELERİ SEL SULARIYLA SÜRÜKLENDİ

Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait depodaki tomruk ve malzemeler de sel suları ile Mudurnu Deresi'ne sürüklendi. Mudurnu Deresi Köprüsü altında biriken tomruklar, çevredekiler tarafından alınmak istenirken, orman muhafaza memurları izin vermedi. 


KÖPRÜDE ÇÖKME OLDU

Öte yandan Mudurnu Deresi üzerinde bulunan Beldibi mahallesinden geçen köprüde de çökme meydana geldi. Hanyatak, Boztepe, Mansurlar, Şahinler, Kayabaşı, Dere mahalleleri ile Açelya Yaylası'na geçişi sağlayan köprü, yaya ve araç ulaşımına kapatıldı.   

Beldibi mahallesinin muhtarı Erol Çelik, "Bölgemiz aşırı yağmur aldı. Yağmur nedeniyle sel sularının köprünün altını boşaltması sonucu köprüde çökme oldu. Yaklaşık 10 köye ulaşım sağlıyor" dedi. (DHA)