Şair Yılmaz Odabaşı tutuklandı

Yılmaz Odabaşı, Noterde işlem yaparken gözaltına alındı, adliyeye çıkartılıp tutuklandı. Odabaşı, Twitter hesabından "Kandıra Cezaevi'ne götürülüyorum" diye mesaj attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair Yılmaz Odabaşı, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alındığını duyurdu. Odabaşı, noter işlemi yaparken gelen polisler tarafından gözaltına alınıp sivil polislere teslim edildiğini ve adliyeye götürüldüğünü söyledi. Odabaşı'nın hangi davadan cezası olduğu açıklanmadı.

Odabaşı, paylaşımında polis otosunun içinden çektiği bir fotoğrafı da paylaştı ve "An itibarıyla bir noter işlemi yaparken gelen polislerce gözaltına alındım ve sivil polislere teslim edildim. Adliyeye götürülüyorum" ifadelerine yer verdi.

Odabaşı, bu mesajlarının hemen sonrasında paylaştığı mesajında ise “Kandıra Cezaevi’ne götürülüyorum" dedi. 

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, süreci takip ettiğini belirtti. 

Tanrıkulu, "Dostum Yılmaz Odabaşı'nın yaşadığı bu hukuksal süreci takip ediyorum. 2017'de hukuka aykırı başlatılan ve sonuçlandırılan bir 'adli' olay süreci nedeniyle şu anda Kandıra Cezaevi'nde. Özgürlüğüne bir an önce kavuşması için avukatları ve bizler üzerimize düşeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şair-Yazar Yılmaz Odabaşı, 2015 yılında yazdığı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davadan 2017'de beraat etmişti. Odabaşı, 25 Ocak 2017'de ise yine Erdoğan'a hakaretten 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, hakkındaki ceza ertelenmişti. (HABER MERKEZİ)