Şair ve yazarlardan Bakırköy Belediyesi işçilerine ziyaret

Şair ve yazarlar, sıfır zam dayatmasına karşı grev yapan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair ve yazarlar, sıfır zam dayatmasına karşı grev yapan Bakırköy Belediyesi işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Aralarında Nilay Özer, C. Hakkı Zariç, Cenk Kolçak, Cüneyt Uzunlar, Emrullah Alp ve İsmail Afacan’ın olduğu şair ve yazarlar, işçilerle dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

'BU ONURLU DİRENİŞİ SELAMLIYORUM'

Yazarlar ve şairler adına konuşma yapan C. Hakkı Zariç “Bütün arkadaşlarım adına bu onurlu direnişinizi selamlıyorum. Talepleriniz anlaşılabilir ve yaşama dair şeyler. Çok hayatın içinden ve hayata dair talepler. Yani zam, insanca yaşam, işten atılanların geri alınması talepleri yerine getirilmelidir” dedi.  

Bakırköy Belediyesi’nin tutumunu eleştiren Zariç “Burada sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışının olduğu iddia ediliyor. Bizde hayatın sosyal ve demokrat tarafından bakan insanlar olarak belediyenin bu düşünce yapısının yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Yanlışı yapan, haksızlığı yapan, hak çiğneyen bizim tarafımızda değildir. Bizim gibi düşünen insanlar olunca sanki onların bu haksızlığı doğruymuş gibi algılanmasını doğru bulmuyoruz. İşçinin hakkını yiyen kim olursa olsun biz onun karşısında olmak durumundayız. Bu nedenle yazar ve şairler olarak sizlere destek olmaya, mücadelenizi güçlendirmeye geldik. Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Nilay Özer, Emrullah Alp ve Cenk Kolçak ziyaret sırasında grevdeki işçilere şiirler okudu. İşçiler okunan şiirlere alkışlarla ve sloganlarla karşılık verdi.

Ziyaret sırasında Bakırköy Belediyesi’nin tutumu protesto edildi, sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı. (İstanbul/EVRENSEL)