Şair ve yazar Fadıl Öztürk beraat etti

İzmir'de sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla dava açılan şair ve yazar Fadıl Öztürk, beraat etti.

Fotoğraf: Duvar
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de şair ve yazar Fadıl Öztürk ile eşi Berrin Bicek Öztürk, 17 Kasım 2023 günü sabah saatlerinde İzmir'in Tire ilçesindeki evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 2021 yılı sonrası sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Öztürk hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması bugün Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Öztürk ve avukatı İhsan Metin Erdoğan hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Öztürk ve avukatı Erdoğan savunma yaptı. Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2'inci maddesine bir çok mahkemenin “güvenlikçi” çerçevede yaklaştığını belirten avukat Erdoğan, oysa bu suçun oluşmasında 2013 yılında yapılan değişiklikle “açıkça terör yöntemini övme, teşvik etme” şartlarının arandığını ifade etti. Bu konu ile ilgili Yargıtay'ın da bu kanuna uyumlu kararlar verdiğine dikkat çeken Erdoğan, müvekkilinin yalnızca ölen kişilerin fotoğraflarını kendi şiirleri ile paylaştığını dile getirdi. Avukat Erdoğan, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Öztürk'ün beraatini talep etti.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Duruşma savcısı ise mütaalasında Öztürk'ün örgüt propagandası suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Öztürk'ün beraatine karar verdi. (DUVAR)