Şair ve yazar Dervişoğlu’nun ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet yardımı belgesel oldu

Mersinli şair ve yazar Sait Dervişoğlu’nun öğrencilere yaptığı tablet yardımı belgesel oldu. Belgesel, kısa sürede 155 bin kişi tarafından izlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersinli şair ve yazar Sait Dervişoğlu’nun ‘Cehaletin Elinden Bir Kız Çocuğunu Daha Çekip Alsak’ sloganıyla Mersin’den Ağrı’ya yola çıkarak maddi durumu olmadığı için tablet alamayan öğrencilere tablet yardımı belgesel oldu. 

Yazmış olduğu şiir kitabının gelirlerini çocukların eğitimine bağışlayan Dervişoğlu, geçen sene pandemi sürecinde maddi yetersizlikler sebebiyle online eğitime erişemeyen çocuklar için başlattığı kampanyayla 6 ayda iki binin üzerinde tablet bilgisayarı dezavantajlı çocuklarla buluşturdu. Birçok kez yazılı, işitsel ve görsel medyaya çıkarak öğrencilere tabletlerin ulaştırılması yönünde çağrılarda bulunan Dervişoğlu, kız çocukların eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Tablet dağıtımlarında şehir merkezlerindeki okulların yanı sıra kırsal kesimlerdeki köy okullarına giderek çocuklara tablet bilgisayarları teslim eden Dervişoğlu, aynı zamanda birçok dezavantajlı dernekte işitme engelli, ortopedik engelli, görme engelli otizmli, roman, kimsesiz ve istismara uğramış çocuklara tablet bilgisayar dağıtımı yaptı.

'ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ'

55 dakikadan oluşan belgeselde Dervişoğlu’nun Mersin’den Ağrı’ya yolculuğu ve Ağrı’nın köylerine giderek kız çocuklarına tablet verilmesi yer alıyor. Belgesel kısa sürede 155 bin kişi tarafından izlendi. 

Belgeselle ilgili konuşan Dervişoğlu, "Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerimizden bir kısmı ekonomik durumları olmadıkları için tablet alamadı ve bundan dolayı eğitimlerini yeteri kadar yerine getiremedi. Biz Mersin’de ve birçok yerde tablet dağıttık. Ağrı’daki bir arkadaşım bana Ağrı’da da bir sürü öğrencinin tabletinin olmadığını aktardı. Ağrı’ya gittim ve öğrencilerimize tablet yardımında bulunduk. Kar ve soğuk olmasına aldırış etmeden yardımlarımızı yaptık. Ağrı’nın Diyadin, Doğubeyazıt ilçeleri ile köylerine de gidip tablet dağıttık. Öğrencilerimiz ve velileri çok sevindiler. Bu yardımlaşma çalışmamız belgesel oldu. Belgeselin bu kadar kısa sürede yoğun ilgi görmesi ve izlenmesi bizleri çok memnun etti. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizin yanında olacağız" dedi.