Şair Mehmet Çetin ve Emirali Yağan Dersim’de anılacak

Dersimli şair ve yazar Mehmet Çetin ile Emirali Yağan adına düzenlenen, Dersim Mehmet Çetin-Emirali Yağan Sanat Buluşması’nın ikincisi 24-26 Haziran’da gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki sene arayla hayatlarını kaybeden Dersimli şair ve yazar Mehmet Çetin ile Emirali Yağan adına düzenlenen Dersim Mehmet Çetin-Emirali Yağan Sanat Buluşması’nın ikincisi 24-26 Haziran’da gerçekleşecek.

Programın ilk gününde sanatçılar ve dostları Emirali Yağan’ı Xêç köyünde anacaklar. Burada şiirler okunacak, şarkılar söylenecek.

AKİF KURTULUŞ, BURHAN ÖZKAN, NAMIK KUYUMCU…

İkinci gün ise Dersim merkezde, Celal Doğan Parkı, Munzur Vadisi’nde söyleşiler ve müzik dinletisi yapılacak. Bektaş Sarıataş’ın müzik dinletisinden sonra başlayacak söyleşi programı “Sanat Hareketi’nden Piya Kolektifi’ne”, “Muhalif Sanat ya da Şiiri Savunmak” ve “Kirmanckî de Nuştene” başlıklarıyla gerçekleşecek. Akif Kurtuluş, Burhan Özkan, Namık Kuyumcu, Aziz Yağan, Cevahir Bedel, Pelin Batu, Vecdi Erbay, Nesimi Aday, Eyüp Hanoğlu, Hüseyin Ayrılmaz, Nuray Atmaca, Bedriye Topaç, Doğan Munzuroğlu, Uğur Sermiyan ve İsmet Konak’ın katılacağı bu 3 oturumda Çetin ile Yağan’ın şiirleri, sanat anlayışları, Kürtçeye (Kirmanckî) katkıları ve benzeri konular tartışılacak.

'HATIRALAR VE AYAK İZLERİ-GEÇİYORDUM, GÖRDÜM'

Başlığı “Hatıralar ve Ayak İzleri-Geçiyordum, Gördüm” olan etkinlikte ise sanatçılar ve dostları, Çetin ile Yağan hakkındaki anılarını paylaşacak. 25 Haziran Cumartesi gün programı ‘Kekemece’den Şarkılar Ülkesi’ne’ başlıklı şiir ve müzik dinletisi ile tamamlanacak.

2. Dersim Mehmet Çetin-Emirali Yağan Sanat Buluşması, 26 Haziran Pazar günü Kurêderşi’de Mehmet Çetin ile Munzur Gözeleri ziyareti ile sona erecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)