Sahte madeni euro: Otomattan geçmesi için elektrolize edilmiş

İstanbul Başakşehir'de bir imalathanede basılan sahte 2 euroların, yurtdışındaki kumar makineleri ve sigara otomatlarından geçmesi için elektrolize edildiği tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Başakşehir'de bir imalathaneye yapılan baskında çuvallar dolusu sahte madeni euro bulundu. DHA'nın aktardığına göre İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri S.D. isimli kişinin, yurtdışına göndermek üzere yüklü miktarda sahte madeni euro imal ettiği bilgisini aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin sahte euroları Başakşehir'de bulunan bir depoda imal ettiği belirlendi. Jandarma ekipleri, tespit edilen depoya operasyon düzenledi.

Operasyonda, S.D. suçüstü yakalanırken, yapılan aramalarda 10 bin adet 2 euroluk sahte madeni para, 16 bin adet basıma hazır madeni çerçeve ile pulu ve bir adet hidrolik pres makinesine el konuldu. Ortaya çıkan manzara darphaneyi hatırlattı.

OTOMATLARDA DA GEÇİYOR

Operasyon sonrası yapılan teknik incelemede; ele geçirilen sahte madeni paraların yurtdışındaki kumar makineleri ve sigara otomatlarından geçmesi için elektrolize edilerek imal edildiği, tüm özellikleriyle gerçeğine çok yakın olduğu tespit edildi.  Yakalanan S.D., 'parada sahtecilik" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler euro sahte para