Sahnede üzerine dekor düşen balet öldü

Bolşoy Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü bale topluluğunun bir erkek dansçısı, sahnede üzerine dekor düşmesi sonucu öldü. Seyircinin gösterinin bir parçası sandığı kaza sonrası soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolşoy Tiyatrosu’nda Nikolay Rimski-Korsakov’un eseri “Sadko” sahnelenirken yaşanan kazada, dekorun altında kalan bir balet öldü. 

Rus basınında yer alan haberlere göre, perde açıldıktan bir süre sonra, inen bir dekorun tam altında duran sanatçı kafasından darbe alarak yere yığıldı. İlk anda seyircilerin oyunun bir parçası sandığı olayın ardından perde kapatıldı.

2002 yılından bu yana 'Bolşoy Tiyatrosu'nda figüran olarak görev alan 37 yaşındaki sanatçı Yevgeni Kuleş, sağlık görevlileri yetişemeden öldü. Olayın ardından operanın ertelendiği açıklandı. 

İLK SAHNE KAZASI DEĞİL

Uluslararası üne sahip Bolşoy Tiyatrosu'nda yaşanan durumun ilk olmadığı belirtildi. Temmuz 2013'te 40 yıla yakın bir zamandır Bolşoy'da görev yapan, kıdemli kemancı Viktor Sedov, orkestra çukuruna düştükten sonra ölmüştü. 

2011'de de Moskova mahkemesi, Bolşoy'un solo baleti Pavel Dimitrichenko'ya, sanat direktörü Sergey Filin'e kendi evinin önünde asit saldırısı düzenleyerek görme yetisini büyük oranda kaybetmesine sebep olmak suçlamasıyla altı yıl hapis cezası vermişti. (AjansBizim)