Şahin Mengü vefat etti

CHP eski milletvekili Şahin Mengü, evinde düştükten sonra kaldırıldığı hastanede vefat etti. Şahin Mengü 73 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Sekreteri İsmail Koncuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, Şahin Mengü'nün vefat ettiğini duyurdu. Koncuk "Genel Başkan Yardımcımız Sayın Burak Mengü’nün muhterem babası Şahin Mengü Hakka yürümüştür" açıklamasını yaptı.

EVİNDE DÜŞTÜKTEN SONRA KALDIRILDIĞI HASTANEDE VEFAT ETTİ

Bir dönem Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği de yapan eski CHP Milletvekili Şahin Mengü'nün evinde düştükten sonra kaldırıldığı hastanede tedavi gördüğü sırada vefat ettiği belirtiliyor.

'BURUN KIRIĞI İÇİN AMELİYAT OLACAKTI'

Bayındır Kavaklıdere Hastanesinde Uzman Dr. Yusuf Ziya Güler, burun kırığı tanısıyla bugün ameliyatı planlanan eski milletvekili Şahin Mengü'nün hastanede fenalaştığını, yapılan bütün müdahalelere rağmen vefat ettiğini belirtti.

Güler, hastanede önünde, eski CHP Manisa Milletvekili Mengü'nün vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Burun kırığı tanısıyla bugün operasyonu planlanan siyasi yaşamın önemli isimlerinden Sayın Şahin Mengü hastanemizde fenalaşmış, kendisine yapılan bütün müdahalelere rağmen 20 Eylül 2021 saat 11.38'de Bayındır Kavaklıdere Hastanesinde vefat etmiştir. Merhumun ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı dileriz."

'TANSİYONU DÜŞMÜŞTÜ, FENALIK GEÇİRDİ'

Şahin Mengü'nün oğlu ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü, babasının rahatsızlığı olmadığını ve ani ölüm olduğunu belirterek, "Beklediğimiz bir şey değildi. Ani oldu. Dün evde biraz tansiyonu düşmüştü. Küçük bir fenalık geçirdi. O esnada burnunun 2 yerinde kırık meydana geldi. Dün acile getirmiştik. Bu sabah müdahale etmek üzere getirdiğimizde ameliyata alınmadan çok kısa süre önce vefat etti. Bir rahatsızlığı yoktu. Ecel, diyecek başka bir şey yok" dedi.

Meclis Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre Şahin Mengü'nün cenazesi, yarın TBMM'de düzenlenecek tören sonrası, Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948’de Kastamonu İnebolu’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Mengü, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Şahin Mengü'nün kızı Nevşin Mengü gazeteci, oğlu Burak Mengü ise Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Şahin Mengü, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde CHP’ den Manisa milletvekili seçilmişti. (HABER MERKEZİ)