Şahan Gökbakar yangın söndürme uçaklarını sordu, bakanlık yanıtladı

Şahan Gökbakar'ın Tarım Bakanı Pakdemirli'ye yangın söndürme uçaklarını sorması üzerine bakanlıktan açıklama geldi. İhale sürecinin devam ettiği ve satın alıma kadar kiralama yapılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komedyen-oyuncu Şahan Gökbakar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Tarım ve Orman Bakanlığı'na yangın söndürme uçaklarını sordu. Bakanlık bu sabah yangın söndürme uçaklarında devam eden süreci kamuoyuyla paylaştı.

Gökbakar "Eveeet,5-6 ay geçti o yangın felaketlerinin üzerinden. AMFİBİK YANGIN UÇAĞI FİLOSU kurmalıyız diye defalarca söyledim. Bu yaz gelmeden, yine hazırlıksız yakalanmadan bu uçakları almalıyız. Soruyorum Sn. Orman Bakanı Pakdemirli bey, bu uçaklar konusunda herhangi bir adım attınız mı??" demişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, uçaklarla ilgili ihale sürecinin devam ettiği belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır.

5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alımına devam edilecektir." (HABER MERKEZİ)