Sağlıkçılar kahvehaneye aşı standı kurdu

Aşılama oranının düşük olduğu Muş'ta sağlık ekipleri kahvehaneye stand kurarak kayıt yaptıranları aşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin aşılama oranı en düşük illeri arasında olan Muş'ta sağlık ekipleri, kahvehaneleri gezerek aşılama yaptı. Kale Mahallesi'nde kahvenin bir bölümünü aşı standına çeviren görevliler, aşı olmak için kayıt yaptıranları aşıladı. 

MUHTAR, MAHALLELİYİ AŞIYA DAVET ETTİ

Kahvedeki aşı çalışması sonrası sağlık ekipleri, muhtar eşliğinde apartman önlerinde de aşı standı kurdu. Muhtar Murat Aydın, "Herkesi aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olmayanlar da bir an önce olsunlar. Bu bir seferberliktir. Aşı kapınıza kadar geldi" sözleriyle halkı aşı olmaya davet etti. 

‘EN KISA SÜREDE AŞILARIMIZI OLMAMIZ LAZIM’

Türkiye genelinde son dönemlerde korona virüsü vakalarının artış gösterdiğini hatırlatan sağlık ekibi görevlisi Dr. Ekrem Bayraktar, “Korona virüsü salgını ile mücadele etmemizin tek yolu, kendimizi ve vatandaşlarımızı aşılamaktır. Vatandaşlarımızı aşılamak için bizlerde seferber olmuş durumdayız. İmamlarımızla muhtarlarımızla sağlık çalışanlarımızla birlikte hep beraber vatandaşlarımızı aşılamaya çalışıyoruz. Bu şekilde ancak hastalığın üstesinden gelebiliriz. En kısa sürede aşılarımızı olmamız lazım" dedi. (DHA)