Sağlıkçılar açığa alındı: 'Boğaziçi'nde Bulu, Dokuz Eylül'de Hotar'

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, SES işyeri sendika temsilcisi Günseli Uğur ve sendika üyesi Arzu Sert'i açığa aldı. SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, bir süredir Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu ile yaratılmak istenen korku ikliminin, İzmir’de de Nükhet Hotar ile yaratılmak istendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, açığa alınan sağlık emekçilerine ilişkin basın toplantısı düzenleyerek Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'a tepki gösterdi.

Sendikanın şube binasında düzenlenen açıklamaya İzmir Tabip Odası üyeleri de katıldı. Toplantıda sağlık emekçileri adına açıklama yapan SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, "Salgının seyrini değiştirmek için var gücüyle mücadele eden sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bu yetmezmiş gibi sağlıkta dönüşüm programı ile başlayan özlük, ekonomik ve sosyal haklarımızın yavaş yavaş ortadan kaldırılması süreçleri ile dün olduğu gibi bugün de mücadele içindedir. Maalesef her iki kulvar da mücadele etmeye devam eden sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu süreçten artık yıprandığımızı, tükenmişlik yaşadığımızı birçok kez belirtmiş, sorunların çözümü konusunda ısrarcı olacağımızı dile getirmiştik" diye konuştu.

SAYGI DURUŞU ARDINDAN AÇIĞA ALMA KARARI

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün SES işyeri sendika temsilcisi Günseli Uğur ve sendika üyesi Arzu Sert’ i açığa aldığı belirtilen açıklamada, rektörün daha önce de bu tarz girişimleri olduğu vurgulandı.

5 Mart Cuma günü öğlen yemeği saatlerinde hastane yemekhanelerinde, Covid-19 nedeni ile vefat eden 385 sağlık emekçisi için yapılan saygı duruşunun akabinde açığa alınma kararının çok hızlı bir şekilde 8 Mart Pazartesi günü üyelerine tebliğ edildiğini söyleyen Batmaz, 8 Mart tüm dünyada kadınların mücadele günü kabul edilen bir günde, iki kadın sağlık emekçisi sendikal faaliyetlerinden dolayı cezalandırmak istendiğini ifade etti.

 

'SALGINLA MÜCADELEYE SEKTE VURMAKTA'

SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, bir süredir Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu ile yaratılmak istenen korku ikliminin, İzmir’de 9 Eylül Rektörü Nükhet Hotar ile yaratılmak istendiğini de söyledi. Batman şöyle konuştu:

"Buradan uyarıyoruz, derhal bu hatadan dönülmelidir. Pandemi ile mücadelenin en önündeki sağlık emekçilerine kulak verin. Salgın ile mücadelede özveri ile insanüstü bir çaba gösteren ve artık tükenmişlik yaşayan sağlık emekçilerinin motivasyonu olumsuz etkileyen tüm uygulamalardan vazgeçip taleplerini karşılayın. Sendikal faaliyetlerinden dolayı sağlık emekçilerini cezalandırmak kabul edilebilir değil. Bu kararlar sağlık emekçilerinin iş barışını ve huzurunu bozarak salgın ile mücadeleyi sekteye uğratmaktadır Bir an önce bu hukuksuz işlemden vazgeçilerek, soruşturma ve açığa alma kararından vazgeçilmelidir. Bilinmelidir ki benzer tutum devam ettiği sürece bizler arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar yan yana durmaya, haklı ve meşru mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz." (DUVAR)