Sağlık Bakanı Koca: Salgın şiddetleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüsü salgınının yeniden şiddetlendiğini ve durumun bölgelere göre farklılıklar gösterdiğini söyledi. Koca 'bana bir şey olmaz' diyenlere de seslendi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Bakan Fahrettin Koca, bugün İzmir'de yapacağı incelemeler öncesinde açıklamalarda bulundu. "Korona virüsü salgınında yeniden bir şiddetlenme yaşıyoruz" diyen Koca, "İzmir'de 1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk. Son 1 haftada vaka artışı yüzde 10'lara geriledi" diye konuştu. Öte yandan Bakan Koca Twitter'dan da "Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün" mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, İzmir Valiliği'nde yaptığı açıklamalardan başlıklar şöyle:

İZMİR'İN DÜŞÜŞE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ: Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz korona virüsü salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz, ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artışın ülkenin her anında eşit olmadığını biliyoruz. İzmir mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz.

TAVİZ VERİLEN İLLERDE TABLO BU: İzmir'de şu an 445 filyasyon ekibi sahada çalışıyor. Türkiye filyasyonu en iyi yapan tek ülke. Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir'de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum."

İÇİMİZDEKİ EN BABAYİĞİT KİŞİ İÇİN: (Bakan Koca'nın Twitter'dan paylaştığı mesaj) Testi pozitif çıkarsa, içimizdeki en babayiğit kişiye bile çok şey olur. Hiçbir şey olmazsa, en az 1 hafta hayattan izole olur. Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün. Tedbirin, 83 Milyona, 1 milyon yüz bin sağlık çalışanına yararı... (HABER MERKEZİ)