'Zatürre aşısında Türkiye'ye sıra gelmiyor'

Zatürre aşısında Türkiye'ye sıra gelmiyor: Çok az miktarda gelecek, 350 lira olacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdem dünyada üretilen zatürre aşısının daha çok batılı ülkelere gönderildiğini ve Türkiye'ye sıra gelmediğini söyledi. Habertürk TV yayınında açıklamalar yapan Erdem, zatürre aşısının özellikle 65 yaş üstü ve risk grubunda bulunan kişiler için büyük önem taşıdığını söyledi.

Pek çok insanın zatürre ve grip aşısı olmak istediğini ancak Türkiye'de bu aşıların henüz üretilemediğini söyleyen Erdem, dünyadaki mevcut üretimin de daha çok batılı ülkelere gönderildiğini ifade etti. Önümüzdeki aylarda Türkiye'ye 1.5 milyon kadar zatürre aşısı gelmesini beklediklerini ve bunun da düşük bir miktar olacağını ifade eden Ali Erdem, fiyatının ise 350 lira gibi bir rakam olmasını beklediklerini söyledi.

Grip aşısı konusunda da benzer bir tablo olduğunu ifade eden Erdem, İngiltere'den gelecek bu aşının fiyatının ise 70 lira olacağını açıkladı. Ali Erdem bu aşıların, Türkiye'ye daha fazla miktarda ve daha uygun fiyatlarla getirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)