'Adana'da filyasyon telefonla yapılıyor'

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana'da bir günde 600 pozitif vaka tespit edildiğini ileri sürdü. SES Şube Başkanı Halide İnci, aile sağlık merkezi çalışanlarının telefonla sorgulama yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Tabip odasının kentte Covid-19 için ayrılan yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu açıkladığı Adana'da, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası da (SES) 11 Ağustos'ta bir günde 600 pozitif vaka tespit edildiğini ileri sürdü. Adana’da günlük ortalama 300 kişinin test sonucunun pozitif çıktığını, kentin farklı hastanelerinde 400 ila 500 hastanın tedavi edildiğini öne süren SES Şube Başkanı Halide İnci, 11 Ağustos’ta 600 kişinin testinin pozitif çıktığını iddia etti.

İnci, kentteki pandemiyle mücadeleye ilişkin yaptığı basın açıklamasında, 1 Haziran tarihinden sonra atılan “normalleşme” adımlarının pandeminin giderek yayılmasına ve vaka sayıları gizlenirken, hasta sayısının gün geçtikçe artığını belirtti. Ekonomik kaygılarla pandemiye dair uygulamaların vaka sayılarının artmasına neden olduğunu iddia eden SES Adana Şube Başkanı İnci, Covid-19 algoritmasının güncelleştirildiğini, hafif pnömoni kabul edilen solunum sıkıntısı ve nefes darlığı olmayıp, beslenme zorluğu yaşamayanlara hidroksikolorokin veya favipravir verilerek evlerde tedavisine devam edildiğini belirtti.

'TELEFONLA SORGULAMA GERÇEK FİLYASYON DEĞİL'

Aile sağlık merkezi çalışanlarının tedavisi devam eden hastaların evlerine gitmeyerek, telefonla sorgulama yaptığını kaydeden İnci, “Bu da gerçek bir filyasyon değil aslında. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri evde takip yapıyor ama onlar da tüm vakalara yetişmiyorlar” diye konuştu. İnci, kentte vaka sayılarının artış gösterdiğini, bunun üzerine valilikçe tüm alanlarda maske takma zorunluluğunun getirildiğini hatırlattı.

ADANA'DA KAÇ HASTA VAR?

SES'in ileri sürdüğü iddiayı CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Koca'ya iddiaların doğruluğunu ve Adana'da kaç hasta olduğunu sordu. TBMM Başkanlığı'na Bakan Koca'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, Adana'da vaka sayılarının pik yaptığını hatırlatarak, süreci şeffaf yönetmesi çağrısı yaptı.

CHP'li Bulut: Adana’da günlük vaka sayısı 300CHP'li Bulut: Adana’da günlük vaka sayısı 300

Etiketler sağlık adana korona